Praktische informatie & Tarieven

Praktische informatie

Update i.v.m. het coronavirus

Sinds maandag 11 mei is mijn praktijk weer volledig geopend. Lees hier mijn coronaprotocol.

Informatie opvragen

Informatie opvragen kan altijd. Je kunt me bellen of het contactformulier invullen. Mijn contactgegevens vind je op de pagina ‘Locatie en Contact’. Als ik aan het werk ben neem ik de telefoon niet op, maar ik bel je wel zo snel mogelijk terug.

Registratie en kwaliteit

Ik ben aangesloten bij:
– het NVPA, lidnummer 104464;
de NFG, registratienummer 8445; en bij
het RBCZ, registratienummer 810530R.

Vergoedingen

Wil je weten of haptotherapie wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar? Klik dan op:
Overzicht vergoedingen 2020

Haptotherapie wordt door veel verzekeraars (gedeeltelijk) wordt vergoed indien je een aanvullende zorgverzekering hebt. Je eigen risico wordt hierbij niet aangesproken.

Verwijzing haptotherapie

Voor haptotherapie heb je geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Je kunt op eigen initiatief een afspraak maken. Doorgaans kun je binnen twee weken terecht.

Wijze van betalen

Je kunt na afloop van een consult uitsluitend met pin betalen. Vervolgens ontvang je de factuur per e-mail. Deze kun je opsturen naar je zorgverzekeraar wanneer je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Een consult afzeggen of verplaatsen

Een consult afzeggen of verplaatsen is geen probleem, mits je dit minimaal 24 uur van tevoren doet. Een niet nagekomen afspraak of een te late afzegging zal helaas in rekening worden gebracht voor 50% van de kosten van het consult. Deze kosten komen niet in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar.

Openingstijden en beschikbaarheid

Elke werkdag van 09:00 – 17:00 uur. In overleg ben ik ook ’s avonds beschikbaar. Voor een afspraak ná 18:00 uur reken ik een toelage van € 5,- per consult.

Algemene voorwaarden

Wil je iets weten over welke informatie ik vastleg in een dossier, welke betalingsvoorwaarden er zijn of wat je kunt doen als je een klacht hebt? Lees hier informatie over de algemene voorwaarden.

Privacy

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit is de nieuwe Europese privacywet. In onderstaande documenten kun je lezen hoe ik omga met de persoonsgegevens van mijn cliënten.

Lees hier het Privacy Reglement.

Lees hier de Privacy Policy.

Praktijkgegevens

AGB-code praktijk: 90061926
AGB-code therapeut: 90102481
KvK-nummer: 62706543

Tarieven

Haptotherapie (± 50 min.): € 80,-.
Haptotherapie kort consult (± 30 min.): € 50,- (alleen in overleg).

Coaching op basis van haptonomie (± 50 min.):
€ 110,- (zakelijk tarief).
€ 80,- (particulier tarief).

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding (± 50 min.): € 80,-.

Wat is Haptonomie?

Individuele begeleiding

Groepen en Teams

Aanraken: kolder of kans?

“Mag ik je aanraken?”. In de haptonomie en de haptotherapie speelt aanraken een belangrijke rol. Waarom eigenlijk? De Haptonomie richt zich op de rol die voelen en gevoelens hebben in ons dagelijkse leven. Voelen doe je met je lichaam. Het voornaamste zintuig van ons...

Lees meer

De kracht van angst

Angst heeft, net zoals elke emotie, kwaliteiten en valkuilen. In onze maatschappij wordt de emotie angst regelmatig gelabeld als 'negatief' of als ongewenst beschouwd. Ik vind dat jammer. Een alledaagse emotie Angst geeft je scherpte en alertheid: handig voor...

Lees meer

JA op inhoud. NEE op gevoel.

“Ik durf geen ‘nee’ te zeggen”. Een veelgehoord geluid. “Leer je grenzen aangeven”, is dan vaak het advies wat coaches of therapeuten je geven. Waar ik me vaak over verwonder, is dat mensen vaak beter in staat zijn “nee” te zeggen dan dat ze zelf denken. Het overgrote...

Lees meer