Haptonomische relatiebegeleiding

 

Wat is het?

Haptonomische relatiebegeleiding is relatietherapie op basis van haptonomie. In de begeleiding wordt duidelijk hoe jij en de ander communiceren en wat hiervan de kwaliteiten en de valkuilen zijn. Jullie krijgen beide feedback en concrete handvatten aangereikt om de interactie in jullie relatie te veranderen.. 

Wat levert het op?

Je leert veel over je eigen manier van denken, voelen en communiceren én over de manier waarop de ander dit doet. Jullie leren je gedachten en gevoelens herkennen en verwoorden. Hierdoor wordt het gemakkelijker om je kwetsbaar op te stellen. Dat kan resulteren in meer verbinding en verdieping. Ook leren jullie op andere manieren omgaan met conflicten: ruzie maken kan ook op een manier die constructief is in plaats van destructief.

Werkwijze

In haptonomische relatiebegeleiding worden verschillende werkvormen gebruikt, waaronder gesprekken en beweegvormen. De manier waarop jullie communiceren, wordt duidelijk door de manier waarop jullie bewegen; bijvoorbeeld langs elkaar heen, tegen elkaar in of synchroon aan elkaar. Daarom besteden we ook aandacht aan jullie non-verbale communicatie. 

Voor wie?

Haptonomische relatiebegeleiding is geschikt voor allerlei soorten relaties. Voor jou en je partner, een gezins- of familielid, een collega, een vriend of vriendin, etc.

Wanneer?

Een vraag naar haptonomische relatiebegeleiding kan voorkomen in verschillende stadia van een relatie. Dit kan zijn bij een beginnende relatie, bij een bestaande relatie of bij een eindigende relatie.Haptonomische relatiebegeleiding is geschikt wanneer jullie:

  • elkaar beter willen leren kennen en/of willen weten of jullie bij elkaar passen.
  • meer verdieping willen in de relatie.
  • een conflict hebben of regelmatig conflicten hebben.
  • moeite hebben met de verschillen tussen elkaar.
  • de onderlinge communicatie willen verbeteren.
  • te maken hebben met een ingrijpende verandering in het leven.
  • een gevoel van verbinding, nabijheid en/of intimiteit missen.
  • een gevoel van autonomie (zelfstandigheid) missen.
  • uit elkaar gaan en ondersteuning willen in dit proces.

Even praktisch

Een consult kost € 135,- en kan per pin worden betaald. Indien gewenst, kan de rekening worden gesplit waarbij er twee facturen worden gemaakt.

Meer balans tussen denken, voelen en doen; daar word je krachtiger en zelfbewuster van!